Etusivu > Ostosparatiisit

Tšekin kielen pikakurssi Hostivariin (11.12.)
Luovimista Kaarlen Yliopistossa (23.8.)
Suuret tsekit (22.8.)
Vysehrad (21.8.)
Pivo Prosim! (20.8)

Artikkelit jotka koskevat:

Ostosparatiisit

Erikoisempien liikkeiden ja erityisesti hyvien kauppojen löytäminen isosta kaupungista saattaa toisinaan olla tolkuttoman vaikeaa. Kyllähän tarjontaa on paljon ja kaikenlaista, mutta mikä sitten olisi oikeasti hyvä? Ei paljoa kiinnosta surffailla keskustan kalliissa merkkiliikkeissä kun tietää että samanlaista tavaraa ilman merkkiä saa kyllä jostain muualtakin.. pitäisi vain löytää oikeat paikat. No jotain ainakin löytyi, joten tässäpä muutama vihje:

Vaatteet
Flora Palace metron vihreällä linjalla Florassa sisältää niin merkkikauppoja, kuin hiukan halvempaankin hintaan myyviä putiikkeja. Sama pätee Metropolikseen Keltaisen linjan pääteasemalla Zlicin:ssä. Clockhouse ja yllättäen myös C&A ovat osoittautuneet yksittäisistä kaupoista parhaiksi. Molemmat löytyvät Mustekin ja Vaclavske Namestin liepeiltä.


Vaclavske Namesti

CD-levyt
Eräs löysi henkilökohtaisen aarreaittansa Levné Knihy –kirjakaupoista. Yksi niistä löytyy esim. kauppakeskus Edenistä ratikkalinja 22:n varrelta Slavian kohdalta.

Retkeilytarvikkeet
Retkeilytarvikekauppojen todellinen keskittymä löytyy Na Perštýne –kadulla ja sen sivukadulta läheltä Tescoa. Mm. iso RockPointin myymälä tarjoaa kaikenlaista kiipeilystä vaeltamiseen.

Kirjat
Vaclavske Namestin kirjakaupat kuten Kanzelsberger ja NeoLuxor ovat jokseenkin hyvin varusteltuja etenkin englanninkielisen kirjallisuuden osalta.

Ratsastustarvikkeet
Dance and Jump Milady Horákové kadulla Holesovicessa ei ole siitä halvimmasta päästä mutta kaikkea ainakin löytyy.

Kartat ja matkaoppaat
Kiwi ja Adventure Jungmannova kadulla muodostavat ehkä kukkarolle kaikkein turmiollisimman kokonaisuuden koko Prahassa. Mestasta löytyy karttoja taskukoosta aina seinälakanoihin saakka ja ainakin isojen karttojen hinta on verrattain edullinen. Lisäksi saatavilla on jos vaikka minkälaista matkaopasta mihin maanosaan tahansa.

Yleinen sälä
Kaiken kaman tavaratalot ovat joskus enemmän kuin tarpeen. Ehkäpä Tesco Narodni Tridalla ja Carrefour kauppakeskus Edenissä ovat näistä parhaimpia esimerkkejä.

Kristalli
Henkilökohtaisesti ottaisin liftin vaikkapa Novy Boiin ja ostaisin lasini suoraan tehtaanmyymälöistä ja valmistajilta, mutta jos aika ja energia ei siihen riitä, niin Prahassa kohtuullisimmat hinnat suhteessa tuotteisiin löytyi Crystalexin ”tehtaanmyymälästä” Malé Námésti aukiolta