Etusivu > Divoka Sárka

Tšekin kielen pikakurssi Hostivariin (11.12.)
Luovimista Kaarlen Yliopistossa (23.8.)
Suuret tsekit (22.8.)
Vysehrad (21.8.)
Pivo Prosim! (20.8)

Artikkelit jotka koskevat:

Divoka Sárka

Prahan viheralue nro 1 löytyy raitiovaunulinja 26 (ja 20) päätepysäkiltä. Divoka Sarka on vähän mainostettu, mutta toisaalta ihanan erilainen puisto Prahan laitamilla. Alue muodostuu tekolammikosta sekä kanjonista, jonka pohjalla kulkee kävelytie. Kaukana kaupungin hälystä kanjonin uumenissa on maauimala, mikä tuntuu lähes pyhäinhäväistykseltä asfalttitien ohessa. Olisihan paikka ollut vieläkin mukavampi ilman moisia urbaaneja ilmestyksiä.


Maauimala

Pohjalta kätevimmät saattavat kiivetä pitkin pystysuoraa seinää ja hieman vähemmän kätevät loivempia polkuja pitkin kanjonin reunalle maisemia ihastelemaan. Tosin kun kanjonin pohjalla kulkiessaan lähes unohti olevansa suurkaupungissa, palaa asia kyllä mieleen korkeammalla kaupungin betoniviidakon täyttäessä horisontin. Reunalle pääsee jotenkin myös takakautta, mutta eihän siinä ole sitten enää sitä vähää riemua mitä itse kiipeäminen tuottaa.


Divoka Sárka alkukeväästä

Toinen reittivaihtoehto kulkee kanjonin ratikkalinjan puoleisella harjanteella, jonne pääsee kiipeämään vaikkapa järven länsipäästä. Ehdottomasti parhaimmat näköalat avautuvat varsin vaikeasti saavutettavan kiviharjanteen päältä. Paikalliset tuppaavat ottamana aurinkoa kukkulan huipulla joten ei pidä pelästyä jos vastaan hilpaisee yksi jos toinenkin vähissä (eli siis lähes ilman) vaatteissa.

Divoka Sarkaa ei voi kuvata niin kameralla kuin sanallisestikaan riittävästi, joten paikan kokeaksenne joudutte kyllä ihan itse sinne vaivautumaan. Minusta se kannattaa.