Etusivu > Zoo

Tšekin kielen pikakurssi Hostivariin (11.12.)
Luovimista Kaarlen Yliopistossa (23.8.)
Suuret tsekit (22.8.)
Vysehrad (21.8.)
Pivo Prosim! (20.8)

Artikkelit jotka koskevat:

Zoo

Prahan eläintarha Trojan rinteillä ohittaa kyllä kirkkaasti monta muuta kohdetta turistienkin käsikirjoissa. On se vain onni, että myös lapsiperhe sattui tulemaan kylään että ihan oikeasti tuli piipahdettua myös elukoita tiirailemassa. Kartalla Zoo näyttää jotenkin pikkuruiselta ja vaikutelmaa tukee vain se, että joen toiselta puolelta katseltuna alue näyttää lähinnä pusikolta. Väistämättä ennakkoaavisteluna tuleekin mieleen Berliinin vastaava, jossa eläimet sitten oleilevatkin kantti kertaa toinen kokoisissa kopperoissa. Mukavaahan se on siinä mielessä, että jotain saattaa jopa nähdäkin läheltä, mutta suuri sääli se kyllä eläimiä kohtaan on. Nyt varsinkin osaa ottaa oikein henkilökohtaisesti osaa, kun itsekin on asunut tällaisessa kymmenen neliön kopissa toisen saman lajin edustajan kanssa. Onneksi meitä ei (kai?) kuitenkaan tiiraile tuhannet kävijät päivässä ikkunoiden takaa… paitsi täällä internetissä.


Luonnonjyrkänteitä

Livenä eläintarha kuitenkin leviää sangen jyrkälle mäennyppylälle ja kahta puolen sen juurelle, joten todellisuudessa tilaa on yllättävän paljon enemmän. Kaikenmoisen vuorikauriit on sijoitettu siihen kaikkein jyrkimpään kohtaan, joten niillä on sangen luonnonmukainen elinympäristö. Kirahvit on piilotettu kokonaan mäen toiselle puolelle seeprojen seuraan, mäen päällä puolestaan löytyy hiukan pienempiä eläimiä ja mm. kuuluisat Przewalskin villihevoset. Joihinkin lintuhäkkeihin pääsee vierailemaan ihan sisälle saakka, eikä kaikki uteliaimmat eläimet kaihda edes kosketusta. Eri asia sitten onkin kannattaako sitä kaikille kättään tarjota nokittavaksi.


Ibiskö se siinä?

Prahalaiset ovat onnistuneet mainiosti puitteiden rakentamisessa. Se kai eläintarhasta niin viihtyisän tekikin. Kaikki puitteet olivat varsin upeasti suunniteltuja ja tukevat vaikutelmaa villistä luonnosta. Etenkin eri eliöstöjä sisällään pitävät talot kuten mm. Indonesian House ovat mielenkiintoisia. Sisään astuessaan voi helposti kuvitella tulleensa viidakkoon, sillä vastaan löyhähtää monta astetta kuumempi ja kosteampi ilmamassa ja polku kulkee viidakkomaisten viherkasvien lomassa. Pelottavin paikka on lepakkoluola, jossa otukset kuhisevat yhdessä rypäleessä puiden oksilla tai lentelevät aavemaisesti ympäri huonetta. Sattuneesta syystä kuumasta ilmasta huolimatta nousi karvat pystyyn.


Indonesian Talo

Muitakin palveluita alueella saattaa kyllä kehua. Jokaisen eläintalon ulkopuolella oli koirille kiinnityspisteet ja vesiastioita pesuharjoineen eikä ihmisiäkään oltu unohdettu. Pääporttien vieressä on mainio nouda-se-itse ruokala, josta irtosi perussapuskat edulliseen hintaan. Jäätelö- ja olutkojuja löytyy vähän väliä ja ihmetys kyllä, myös limppari ja kahviautomaatteja on siroteltu sinne ja tänne.


Apinasaari

Onnistuneen päivän jälkeen mysteeriksi jäi vain yksi asia. Mihin ihmeeseen ne saivat hukattua kokonaisen norsulauman kesken päivän? Puolilta päivin se vielä oli ottamassa hiekkakylpyjä, mutta iltapäivällä niitä ei näkynyt enää missään, ei edes karsinoissaan…