Etusivu > Ratsastusta Prahassa II

Tšekin kielen pikakurssi Hostivariin (11.12.)
Luovimista Kaarlen Yliopistossa (23.8.)
Suuret tsekit (22.8.)
Vysehrad (21.8.)
Pivo Prosim! (20.8)

Artikkelit jotka koskevat:

Ratsastusta Prahassa II

Jezdecká Spolecnost Císarský Ostrov –talli Trojassa eläintarhan ja Stromovkan puiston välillä keskellä Vltava-jokea on aika huikea. Iso talli- ja maneesirakennus hallitsee näkymää jo kaukaa ja sen ympärillä levittäytyvät koulu- ja esteratsastuskentät. Tallin ohessa on myös toinen, pienempi talli, jossa pitävät majaa mm. kaupungilla kulkevat kärryhevoset. Sijainti aivan ydinkeskustan tuntumassa onkin aivan erinomainen etenkin ratsastajien ja Prahalaisten hevosenomistajien kannalta.

Suurin osa tallin karsinapaikoista on varattu yksityisille hevosille, joiden omistajat käyvät harjoittelemassa tallilla sekä itsenäisesti että ratsastuksenopettajien ohjauksessa. Koulun omia hevosia on yllättävän vähän, paikalla on vain n. 6 ponit mukaan lukien. Tallin omistajalla, In-Expo Groupilla on kuitenkin toinen talli Jetrichovicen lähettyvillä ja sieltä saadaan tarvittaessa täydennystä Tarvetta suuremmalle määrälle ei kuitenkaan ole jo senkään takia että yleensä ryhmäkoko tunneilla on 1-3. Suomessa sama on käytännössä 6-10.

Tallin rakennustyöt kestivät kaikkiaan kuusi kuukautta ja se valmistui 2002 alkupuolella. Talli ehti olla käytössä vain muutaman kuukauden kun Prahan surullisen kuuluisat kevättulvat pyyhkäisivät matalan saaren yli ja hautasivat kaiken usean metrin vesimassan alle. Talli kuitenkin rakennettiin pian uudelleen ja jo syksyllä 2002 järjestettiin ensimmäiset estekilpailut suuressa maneesissa.

Maneesissa järjestetään runsaasti erilaisia näyttelyitä ja kilpailuja. Seuraavat ovat 30.4. harrastelijaratsastajille ja koulun edistyneemmät ratsastajat voivat lainata koulun hevosta kilpailuihin. Kesällä tallilla järjestetään muutamia lasten ja nuorten päiväleirejä, joihin kuuluu teoria- ja ratsastustunteja. Lisäksi talli on osallistunut mm. lasten tapahtumapäiviin tarjoten yhdeksi rastiksi ratsastuksen.

Tallilla toimii neljä opettajaa, joista osa vain osa-aikaisesti. Opetus on varsin tehokasta pienien ryhmien ansioista. Yksittäisen tunnin hinta on ratsastuskoulun hevosella 500 Kc, mutta saatavilla on myös 10 ja 30 kerran ratsastuskortteja hintaan 4500 Kc ja 12000 Kc. Pitempään paikkakunnalla oleileville useamman kerran kortti on ihan hyvä valinta. Tunteja pidetään päivittäin 9-19 välisenä aikana siten että päivällä on muutaman tunnin ruokintatauko. Mahdollisuus on siis ratsastaa maneesissa, kentällä tai vaikkapa viereisessä Stromovkan puistossa.