Etusivu > Kolej Hostivar - Asuntolamme ja huoneemme

Tšekin kielen pikakurssi Hostivariin (11.12.)
Luovimista Kaarlen Yliopistossa (23.8.)
Suuret tsekit (22.8.)
Vysehrad (21.8.)
Pivo Prosim! (20.8)

Artikkelit jotka koskevat:


Kolej Hostivar - Asuntola ja huoneemme

Asuntolamme oli juuri sitä mitä odotimmekin. Tätä voisi Samikin kutsua täysveriseksi opiskelijakämpäksi. Hienoon ja tilavaan 60 neliön noljakankämppään tottuneelle asumus voisi olla järkytys, mutta paljon matkustaneelle normaalia hienompaa yleellisyyttä. Asetumme kai itse johonkin tälle välille.


Kolej Hostivar - päärakennus. Huoneemme on takana kohoavassa kerrostalossa.

Asunnon upeat sisustukset ovat olleet uusia joskus 30 vuotta sitten. Kämpästä löytyy miellyttävät (?) pehmustetut seinät ja kokolattiamatto. Huoneen puolelle mahtuu juuri ja juuri pari sänkyä ja pöytää. Eteisestä pääsee vessaan ja vaatekaapeille. Huoneen hintaan kuuluu siivoaminen ja lakanat kerran kolmessa viikossa. Toisaalta taas tietokoneiden ja muiden sähkövempaimien käyttämästä sähköstä pitäisi maksaa erikseen. Saa nähdä veloitetaanko meitäkin kahdesta läppäristä, vedenkeittimestä, kihartimesta, hiustenkuivaajasta ja latureista… Joku toinen olisi lisännyt säännöllisen sähkömaksun vuokraan. Talon hissikin on kuin suoraan hullujen huoneelta kokoseinä ja -kattomattoineen.

Asuntolalle tyypilliseen tapaan täälläkin tuntuu olevan kaikenlaisia kerroskekkereitä. Ei niissä muutoin mitään ongelmaa ole, mutta ovien eristys on kertakaikkisen kehno ja jutuista pääsee perille paremmin kuin toivoisikaan. Onneksi joku viisas on keksinyt korvatulpat!

Asuntoesittely - video: osa 1 (9,5 MB) - osa 2 (9,51 MB) - osa 3 (9,51 MB)