Etusivu > Matka Prahaan

Tšekin kielen pikakurssi Hostivariin (11.12.)
Luovimista Kaarlen Yliopistossa (23.8.)
Suuret tsekit (22.8.)
Vysehrad (21.8.)
Pivo Prosim! (20.8)

Artikkelit jotka koskevat:


Matka Prahaan

Lentomatka Helsingistä Prahaan sujui nopeasti. Juuri kun olimme ehtineet syömään, olimmekin jo perillä. Praha on kuuluisa taksien omaperäisestä hinnoittelusta, kun turistit ovat kyseessä. Joka toisessa lehtisessä varoitellaan luottamasta kuskeihin ja kehotetaan sopimaan hinta etukäteen. Pyysimme lentokentän infohenkilöä auttamaan taksin saamisessa ja saimmekin kyydin halvemmalla kuin odotimme. Taksikyyti oli nopea. Kahdeksankympin ja kuudenkympin alueella matkasimme tasaista 120 kilometrin vauhtia. Tasaisuuden vuoksi kuski ei edes nähnyt tarpeelliseksi käyttää turhavöitä. Meillä ne kuitenkin olivat ja kahlitsimme itsemme myös sormilla ovenkahvaan varmuuden vuoksi. Suureksi yllätykseksemme pääsimme kuitenkin perille oikeaan osoitteeseen ja vieläpä ehjin nahoin.

Pimeä Praha tuntui oudolta. Omissa mielikuvissa kesäinen Praha näyttäytyi upeana vanhana kaupunkina ihanine pikkukujineen ja taloineen. Taksin ikkunassa ohikiitävä talvinen Praha olikin nykyaikainen ja moderni mesta graffittiseinineen ja ostoskeskuksineen.

Vanhan kaupungin aukiolta

Vanhan kaupungin komeaa taloloistoa

Lunta tulla tupsahti hiukan ja heti oli koko Praha sekaisin. Lentokenttäkin suljettiin, liekö kolaavat sielläkin käsin kiitoradat.